vrijdag 5 april 2013

Meerdaagse update

Vandaag ( Donderdag 4 april)  is het opvallend stil aan de ontbijttafel, 

Op het programma stond overdag sport, Verder hebben de leerlingen gezwommen. 

In de middag naar Oosterhout waar in het mooie winkelcentrum werd geshopt.


Heren Alers en Vreezen aan de BBQ
Kip het meest veelzijdige..






Er werd vooral ook veel door het centrum gelopen op zoek naar interessante Brabantse leeftijdgenoten. De resultaten van deze zoektocht vallen echter in de categorie: "What happens in Oosterhout, stays in Oosterhout".  Naast wellicht een kadootje voor een geliefd familielid of vriendje is het meeste geld waarschijnlijk toch opgegaan aan blikjes drinken, eten en snoep. In de loop van de middag kwam ook dhr. Vreezen naar de Katjeskelder, die samen met dhr. Alers 's avonds de BBQ zou verzorgen. Ondanks dat er goed gegeten werd bleef er toch nog wat over om in de late uurtjes op te warmen.











's avonds een quizprogramma waar er allerlei kennisvragen in groepen beantwoord moesten worden. Vooral de voortreffelijke dierenimitaties van de heren Moerkerken en vd Vliet maakten grote indruk. 



Soppen

Het is de laatste avond van de meerdaagse nog erg laat geworden 
en dat had tot gevolg dat het schoonmaken 

deze morgen vrijdag 5 april niet zo'n heel groot succes was. 



mooie deegbolletjes

Na het inpakken en opruimen zijn we naar Oosterhout gereden. Hier hebben we een korte rondleiding door het Bakkerijmuseum gehad. Er werd uitleg gegeven over hoe brood gebakken wordt en vervolgens zijn we zelf aan het bakken gegaan.
Dhr. Moerkerken masseert het deeg


















Na een hapje en een drankje, uitleg over koekjes bakken en ook die nog bakken  gaan we na een snelle lunch weer richting school waar we tegen drie uur hopen aan te komen.



de Reconbakkers met hun brood