vrijdag 20 september 2013

verslag ouderavond 16 september

Afgelopen maandag was de eerste ouderavond van onze school. In het plenaire gedeelte is in de inleiding door mij kort gesproken over het komend schooljaar, de ontwikkelingen, maar ook de bedreigingen. Hierbij heb ik ook aangegeven dat we de MR bij deze ontwikkelingen willen betrekken.

De MR heeft kort de financiĆ«le stand van zaken aangegeven. De kascommissie had voorafgaand aan de vergadering de kas goedgekeurd. Hierbij werd ook aangegeven dat de jaarlijkse ouderbijdrage verhoogd gaat worden: van € 37,50 naar € 42,50. Er is uitgelegd dat de ouderbijdrage weliswaar vrijwillig is, maar dat er ook concrete uitstapjes en activiteiten van betaald worden, dus dat dit niet vrijblijvend kan zijn. De ouderbijdrage kan overigens betaald worden in 3 termijnen van 2 keer € 15,00 en 1 keer € 12,50.

Tot slot heeft de aftredend voorzitter van de MR aangegeven dat er nieuwe ouder-/MR leden nodig zijn en gelukkig hebben zich ook een aantal ouders op deze avond opgegeven!! Gezien de verhouding tussen de personeelsleden – ouders in de MR, hebben we nu teveel gegadigden. Daar wordt nog naar gekeken.


Binnen het VSO is na het plenaire gedeelte met teamleden en ouders (ruim 20 ouders) geluisterd en gesproken over het onderwerp Social Media. Vorig schooljaar hadden we daar iemand voor ingehuurd, op deze avond hebben drie interne mensen aangegeven en laten zien hoe wij op school met dit onderwerp omgaan. Welke voordelen biedt internet, maar ook hoe moeten leerlingen leren om daarmee om te gaan? De drie collega’s, Astrid Eijsberg, Keetie Hobbel en Karin Bol vertelden levensecht welke ervaringen zij met onze leerlingen hebben en welke aanpak zij dan uitproberen. Een boeiend verhaal, waar door alle ouders zeer positief op werd gereageerd. Tot slot was nog een korte discussie. 

Met vriendelijke groet, namens het gehele team en MR

Mw. B.E.M. Knol,
Directeur